Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ήμουνα και εγώ στο Sani Gourmet 2014.



Ο «Δρόμος του Μεταξιού: Από το Πεκίνο στη Ρώμη» είναι το θέμα του φετινού φεστιβάλ Sani Gourmet, που πραγματοποιείται από τις 9 μέχρι και τις 18 Μαΐου. Οι κουζίνες του κόσμου και η επίδραση της ασιατικής γεύσης σε αυτές, βρίσκονται στο επίκεντρο του φετινού Sani Gourmet
Στόχος του φεστιβάλ είναι να αποδείξει ότι, παρά τις διαφορές στην φιλοσοφία και την κουλτούρα, το φαγητό «δένει» τον κόσμο και δεν τον χωρίζει. 
Ανάμεσα στους σεφ που θα λάβουν μέρος στο φετινό Sani Gourmet, βρίσκονται ο Jereme Leung «Σεφ της Χρονιάς» από τον οδηγό Τime Οut του Πεκίνου, ο Riccardo Di Giacinto με ένα αστέρι Michelin από τη Ρώμη, οι δικοί μας Χρύσανθος Καραμολέγκος, εμπνευστής της «πράσινης κουζίνας», όπου τα αγνά υλικά είναι βασική προϋπόθεση για τη σύσταση ενός πιάτου. Ιδιοκτήτης του εστιατόριου Ντομάτα στο Sani Resort, ο Χρύσανθος Καραμολέγκος θεωρείται ίσως ο κυριότερος εκπρόσωπος της δημιουργικής ελληνικής κουζίνας. 
Αλλά και ο Νίκος Καραθάνος,που είχα τη τιμή να δοκιμάσω το menu του στο Sani Gourmet όπου η καταξίωση ήρθε γρήγορα, μόλις στα 28 του χρόνια, όταν το εστιατόριο Hytra κέρδισε το πρώτο αστέρι Michelin και φέτος η Hytra κέρδισε και το δεύτερο αστέρι της.


Είχα τη τύχη και τη τιμή χθες το βράδυ αφού απόλαυσα το δείπνο μου στη Ντομάτα, να συνομιλήσω με το δημιουργό του menu Νίκο όπως θέλει να τον αποκαλούν και όχι chef. Το τρομερό παιδί, μου αποκάλυψε πως δεν τον ενδιαφέρουν πια τα αστέρια, τον ενδιαφέρει με απλά υλικά να δημιουργεί υπέροχα πιάτα. Ήρεμος και με όρεξη για κουβέντα, αν και είχε μια "τρελή" μέρα, άκουσε τις παρατηρήσεις μου για το menu του και μου τις εξήγησε όλες μια και μια. 
Μου άρεσε αυτό το παιδί, νομίζω ότι έχει πολλά να μας δώσει ακόμα, κάντε λίγο υπομονή και σύντομα θα ακούσουμε πολλά για αυτόν.

Aperitif:
σούσι ντολμαδάκι, ψεύτικη τρούφα ρεβίθι, γιαούρτι,καλτσόνε με ταραμά


2ο πιάτο:
σολομός μαριναρισμένος σε χυμό παντζάρι, κους κους κουνουπίδι, γιαούρτι wasabi, ελαφριά σάλτσα χρένου

( δε μπόρεσα να αντισταθώ δοκίμασα πρώτα...)

3ο πιάτο:
hunkar με ουρά μοσχαρίσια

( "μαγεία" ήθελα και άλλο!)

4ο πιάτο:
σπανακόρυζο με λαβράκι, σάλτσα από μάραθο και κάρυ



και τέλος το γλυκό: 
crème brûlée ρυζόγαλο, αφρός μαστίχα, καραμελιζέ φιστίκια

( αυτή η καραμέλα...)

Τα πιάτα συνοδεύτηκαν από ελληνικά κρασιά: Klima Klima Bio Ασύρτικο Τσάνταλη ΠΓΕ Χαλκιδική, Δυο Ελιές ΠΓΕ Ημαθία Κυρ- Γιάννη, Πλαγίως Λευκός ΠΓΕ Παγγαίο, Κτήμα Βίβλια Χώρα και Τσίπουρο Άβατον Τσάνταλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου