Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Jimmy Choo ( Collection 2010- 2011 )

Ο Jimmy Choo γεννήθηκε στο Penang της Μαλαισίας το 1961. Ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης ενός πολύ πετυχημένου μαγαζιού με υποδήματα το Choo Kee Yin Shoemakers. Το πρώτο του πείραμα στο χώρο του παπουτσιού έγινε όταν έφτιαξε το πρώτο του χειροποίητο παπούτσι στην ηλικά των 11 χρονών. Αργότερα, ο Choo, του οποίου το αληθινό όνομα είναι Chow, εγκαταστάθηκε στην Αγγλία και εκεί ξεκίνησε η καριέρα του, με 3 χρόνια φοίτησης στο London College of Fashion, όπου τότε ονομαζόταν Cordwainers College. Το 1986 άνοιξε το δικό του κατάστημα στο Hackney της Αγγλίας.  
Το 1988, το επιτυχημένο περιοδικό Vogue έκανε ένα 8-φυλλο αφιέρωμα προσφέροντας στον Jimmy Choo αμέσως την φήμη και την αναγνωρισημότητα που χρειαζόταν. Αμέσως, ο κόσμος γνώρισε τον Choo και τις δημιουργίες του, οι πελάτες του άρχισαν να είναι celebrities καθώς και πρόσωπα από βασιλικές οικογένειες. Μερικές απο τις πιο διάσημες βασιλικές πελατισσές του ήταν η Πριγκίπισσα Diana και η βασίλισσα της Δανίας. Το 1996, η Tamara Mellon, εκδότρια της Αγγλικής Vogue στον τομέα των accessories, συμφώνησαν μαζί με Jimmy Choo στην ίδρυση της εταιρίας Jimmy Choo LTD. 
Το 2001 η σειρά Jimmy Choo έχει πλέον συμπεριλάβει στη συλλογή της αξεσουάρ όπως τσάντες. Με βραβεία όπως, το 2002 που η Βασίλισσα Queen Elizabeth II τον τίμησε σε αναγνώριση της συνεισφοράς του στην βιομηχανία του παπουτσιού και της μόδας στην Αγγλία. Κατάφερε να γίνει γνωστό το όνομα του και η τέχνη του σε πολλά μέρη του κόσμου και να τα φορέσουν πολλές διασημότητες της showbiz όπως η Nicole Richie, Katie Holmes, Beyonce, κ.α..

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου